AURORA ITALIA

(Kemaskini 20/11/2017)

Pernah dengar perkataan AURORA?

AURORA ialah satu fenomena semulajadi alam yang sangat indah berlaku pada musim tertentu, Aurora kadang-kadang dilihat di latitud bawah zon auroral, apabila ribut geomagnetik sementara membesarkan bujur auroral.

AURORA ITALIA PUBLIC GOLD

Di Public Gold AURORA ITALIA ialah Barang kemas perhiasan wanita.

AURORA ITALIA  keluaran Public Gold terdiri daripada gelang tangan, rantai tangan dan juga pelbagai buah-buah penyeri yang di panggil Charms  .

Tarikan utama  AURORA ITALIA ialah pelbagai jenis charms dengan buatan yang sangat cantik dan halus.

Harga setiap Charms berbeza mengikut rekaan. Boleh lihat harga dan gambar penuh di website http://www.auroraitalia.net/ dan jika nak download e-katalog boleh download di Downoad auroraitalia.net_e-Catalogue

Boleh Follow FB Aurora Italia klik https://www.facebook.com/auroraitalia.net/

Amber Chia pon memilih Aurora Italia.

Jika anda berminat hendak melihat secara live dan boleh mencuba terus design-design terkini Aurora Italia, anda boleh pergi ke cawangan Public Gold setiap negeri. Alamat setiap cawangan Public Gold boleh lihat di https://publicgold.com.my/index.php/branch atau di kiosk Aurora Italia
*Gurney Plaza, Penang 
*Queensbay Mall, Penang
*Mid Valley, Kuala Lumpur

BELIAN SECARA INSTALLMENT (ANSURAN)

✌?️Enjoy ZERO interest instalment while shopping at Aurora Italia with a minimum purchase of only RM 2000!
?Shopping at Aurora Italia is made easier and more enjoyable than ever before. ?

Only applicable for Outlets’ purchase below:
*Gurney Plaza, Penang 
*Queensbay Mall, Penang
*Mid Valley, Kuala Lumpur
#AuroraItalia #Aurora #欧罗拉 #Charm

PRIVILEGES CARD

PERBEZAAN AURORA ITALIA PUBLIC GOLD DAN JENAMA P*NDORA

Saya terima beberapa soalan berkaitan AURORA adakah sama macam PEndora, jadi saya berikan jadual di bawah untuk rujukan sahabat pembaca

SPREAD JUAL BELI AURORA ITALIA

AURORA ialah barang kemas untuk tujuan perhiasan, jadi spread jual-beli  tidak sama seperti gold bar, utk AURORA ni saya dimaklumkan oleh public gold spread jual belinya ialah 25%.

Untuk pengetahuan sahabat, biasanya barang kemas ni jarang sangat kita nak jual, ini berdasarkan pengalaman ibu dan isteri saya sendiri, banyak barang kemas yang sayang nak dijual semula jadi lupakan saja soal spread jual beli  jika ianya emas untuk tujuan perhiasan.

Lebih baik jadikan ia sebagai self reward, sebab reward dalam bentuk emas ni jangka panjang lebih berguna berbanding barangan lain. Seperti gambar dibawah, isteri saya membeli rantai emas menggunakan mas kahwin yang saya beri dahulu. Semasa beli dahulu dalam RM1k++. Sekarang nilainya mencecah RM7.3k dengan harga RM168/gram.

TRADE-IN EMAS LAMA KEPADA AURORA ITALIA

Rugi ke untung trade in emas ni? .

Trade in emas kepada emas ni tak rugi tetapi akan rugi jika kita jual emas tersebut dan ambik tunai sahaja.

Selagi mana ianya berbentuk emas maka ia tetap berpeluang utk mendapatkan kenaikan harga jangka panjang, cuma tempoh masa utk barang kemas amatlah panjang kerana spread biasanya melebihi 25% . Sebab itulah jika nak jadikan pelaburan elak beli barang kemas.

Kat bawah ni ialah emas yang ibu saya trade in untuk AURORA Italia, total berat ialah 6.9 gram ,

Public Gold beli semula dengan harga RM149/ segram, bagi saya belian ni sangat berpatutan sebab biasanya trade in emas ni ada yang tolak sehingga 25% dari harga semasa. tetapi Public Gold cuma tolak 13% saja dari harga semasa emas 916,

harga semasa ialah RM168/gram utk emas 916  (saya ambik pengiraan 1 dinar 916 Public gold iaitu produk lama dan bahagi 4.25gram, 713/4.25 gram)

Jika sahabat nak dapatkannya boleh berhubung melalui WhatsApp dengan saya atau isteri saya di nombor seperti dibawah

Azizi Zakaria – 017 346 0604

Isfanita Ismail – 017 346 0704