Cara BERJIMAT membeli emas untuk barang kemas

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Disini saya akan memberi cara BERJIMAT membeli barang kemas perhiasan selepas saya mendapat tips tersebut dari Master Dealer saya Tuan Mohd Zulkifli Shafie. Saya juga telah survey kat kedai-kedai emas sekitar seperti Poh Kong, Wah Chan dan Habib Jewel. Rata-rata harga emas 100 gram =  RM18’000.00. Tapi dengan Public Gold, harga 100 gram tidak sampai RM15’000.00.

pg web 7 Jun

Jika membeli emas di kedai-kedai emas contohnya emas 100gram berketulenan 999.9 berharga sekitar RM18,000 (belum termasuk GST ATAS HARGA EMAS 6%, maka kos GST ialah RM1,080. Jadi kita kena bayar RM19,080)!

NAK JIMAT?

Jangan terus membeli emas di kedai emas, tetapi terus membeli emas Public Gold yang BEBAS GST dan bawa emas tersebut dan tempah barang kemas dengan tukang emas. Bukan kerana saya Dealer Public Gold maka saya suruh anda beli emas dengan PG, tetapi untuk berJIMAT saya sarankan beli emas PG.

Saya rasa harga upah tukang emas tidak lah sampai RM4,000 kerana saya juga tidak pasti. Tetapi tidak habis RM1,500 saya rasa untuk tempah barang kemas dengan menggunakan emas PG (termasuk caj GST 6% ATAS UPAH PEMBUATAN).

gbJadi saya kira-kira, kita boleh jimat at least RM2,500 (13%)!

InsyaAllah… Beli gold bar Public Gold serahkan kepada tukang emas… Dan Selamat BerJIMAT

Sebarang pertanyaan atau ada pengalaman berkenaan upah membuat barang kemas boleh share sekali di ruangan komen.

 

Azizi Zakaria
Authorised Dealer Public Gold
PG047225

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *