CARA MENJUAL GAP & SAP

gap-banner

 

SAP-banner

Salam Sejahtera kepada pembaca website azizizakaria.com. Saya baru mendapat satu panggilan dari seorang pembaca berkenaan BAGAIMANA CARA UNTUK MENJUAL SEMULA GAP/SAP?

Saya mendapatkan info terus dari branch PG. Sekarang PG tengah dalam proses untuk develop system seperti Maybank untuk membeli dan menjual dengan mudah. Selagi belum dilancarkan, cara membeli boleh mengikut cara seperti di link ini http://azizizakaria.com/cara-membeli-emas-dengan-gap/.

Untuk menjual pula, untuk pelanggan yang telah membeli GAP/SAP dan telah mempunyai PG CODE boleh terus menghubungi branch. Boleh klik http://bit.ly/PGbranch.

Beri PGCODE anda. Inform kepada person in-charge branch bahawa kita mahu menjual semula GAP/SAP yang terkumpul berapa gram mahu dijual. Minta email branch person in-charge kerana mereka akan meminta kita untuk menghantar email “Request To Sell-Back GAP/SAP” kepada email Person in-charge sebagai formaliti atau black&white. Ikut arahan step-by-step dari branch yang anda hubungi.

Pada email tersebut juga boleh beri detail seperti

  1. PGCODE
  2. Sell back GAP / SAP
  3. Gram to sell
  4. Account bank

Selepas PG dapat email “Request” tersebut, PG akan proses dan akan hantar Resit kepada email “Penjual” dan akan diberitahu  bila duit jualan akan dimasukkan ke akaun persendirian anda.

Sehingga sistem belum dilancarkan, saya harap semua pelanggan PG boleh menggunakan cara yang saya beritahu di atas. Sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya juga.

Sekian, terima kasih

 ———————————-
Azizi Zakaria 
Authorised Public Gold Dealer (PG047225)
+60173460604 (call/msg/WhatsApp)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *