Gold In Transit

Public Gold sentiasa selangkah ke hadapan dengan memperkenalkan pelbagai servis bagi memudahkan pembeli emas. Baru-baru ini pula dilancarkan Gold in Transit (GIT) atau servis penghantaran emas. Mudah kan? Beli emas dan emas pos ke rumah jika mahu! Dah tak perlu ke branch untuk collection.

Buat masa ini servis GIT ini boleh digunapakai untuk pengeluaran emas dari akaun emas GAP, call branch seperti biasa untuk reserve item dan terus request perkhidmatan GIT. Staff akan bantu kita kira kos penghantaran dan premium tambahan.

Ish, selamat ke?

Jangan risau, pakej kita di-insurankan sehingga RM5000 (Lima Ribu Sahaja). Jadi, kalau item berat-berat tu, kena juga-lah datang branch untuk keselamatan.

Harga penghantaran adalah seperti berikut:

Semenanjung Malaysia

1 gram pertama – RM10
Gram yang berikutnya – RM2/g

Sabah/Sarawak

1 gram pertama – RM15
Gram yang berikutnya – RM2/g
Sebagai contoh, saya nak keluarkan 10g Public Gold Classic LBMA dari akaun GAP melalui branch Sunway. Berapakah kos penghantaran saya ke Puchong?

Rujuk jadual premium:

Kiraan kos penghantaran seperti berikut;
Item nak di-pos: 10g classic

Gold premium bagi 10g = RM15

Kos penghantaran;

1 gram pertama = RM10

9 gram berikutnya = 9g x RM2 = RM18

Jumlah kos penghantaran termasuk premium = RM18 + RM10 + RM15 =RM43

Sebarang pertanyaa boleh hubungi saya.

Azizi Zakaria – 017 346 0604

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *